Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
articole online

informatii utile

Despre tendințe în modă și primele impresii

Despre tendințe în modă și primele impresii

Se spune că prima impresie nu se uită niciodată. Sau că niciodată nu primești a doua șansă de a mai face o primă impresie bună. Oricum ar fi, pentru unii dintre noi, prima impresie nu se schimbă, indiferent dacă ajungi să cunoști persoana respectivă și să-ți dai seama că nu e așa precum ai catalogat-o inițial. Însă în cazul celor cu o intuiție excelentă, regula nu se mai aplică. În foarte multe cazuri, primele impresii rareori dau greș. Iar mulți oameni sunt reticenți la a mai acorda o a doua privire, în condițile în care trăim într-un secol al vitezei. Lumea din jur se mișcă atât de rapid încât simpla ta apariție este de ajuns pentru a crea impresii. Primele impresii, care nu se uită niciodată.

Adesea, răspunzătoare pentru aceste prime impresii sunt chiar hainele pe care le purtăm. Da, ele. Căci ochiul vede doar ceea ce se află la suprafață, iar creierul judecă rapid informațiile pe care le primește. Sunt convinsă că nu ne dorim să facem o primă impresie greșită, oriunde am merge, de aceea, trebuie să ne alegem cu grijă îmbrăcămintea. E redundant să afirm asta, din moment ce oricum ne preocupăm de aspectul nostru fizic, mai ales dacă suntem femei. Noi suntem oricum interesante să ne îmbrăcăm după ultimele tendințe în modă, fiind convinse că doar așa vom avea apariții radiante, greu de ignorat sau catalogat greșit.

O femeie îmbrăcată cu un simț estetic bine pronunțat va ști să aleagă ce tendințe în modă i se potrivesc, căci nu tot ceea ce moda ne propune este avantajos pentru oricare dintre noi. Moda se schimbă, la fel și noi, la fel și corpul nostru. Capacitatea de a distinge între ceea ce ni se potrivește și ceea ce nu, se cultivă în timp, prin informații acumulate și experimentele încercate. Nu este ușor să ții pasul cu atât de multe tendințe în modă, și de cele mai multe ori, avem o scuză – nu trebuie să purtăm tot ceea ce ne indică moda, ci doar ceea ce ni se potrivește. Dar o femeie elegantă va ști cum să-și potrivească ținutele astfel încât să respecte principalele tendințe în modă. Și va ști să facă acest lucru în funcție de evenimentul la care participă sau ocazia pentru care se îmbracă. Spre exemplu, o anumită ținută vei purta la un interviu de angajare și o cu totul alta la o petrecere sau o gală festivă. În ambele cazuri, dacă urmărești ce tendințe în modă sunt în plină ascensiune la acele momente, vei ști ce să alegi pentru a arăta ireproșabil din cap până în picioare, astfel încât să impresionezi plăcut pe toată lumea din jur – intervievatorii, șefii, invitații sau partenerul de viață.

Ne place sau nu, imaginea pe care ne-o construim în ochii celorlalți depinde de ținuta vestimentară. Încă trăim în lumea care judecă după aparențe, în care haina îl face pe om și în care contează foarte mult felul cum arăți, cum te îmbraci, cum te porți. Iar tendințe în modă au un cuvânt de spus în acest sens.

Despre tendințe în modă și primele impresii
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article