Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
articole online

informatii utile

Ce roluri îndeplinesc pilote și perne pentru noi

Ce roluri îndeplinesc pilote și perne pentru noi
Ce roluri îndeplinesc pilote și perne pentru noi

Multe dintre activitățile pe care le desfășurăm în viața de zi cu zi au loc în pat. Dormim, citim, ascultăm muzică, vizionăm filme, ronțăim snacks-uri – uneori chiar și mâncăm în pat – butonăm telefonul sau navigăm pe Internet și site-urile de socializare, toate acestea direct din pat. Un pat comod, și totodată, estetic, nu este același fără accesoriile care să i se potrivească de minune. Fie ele lenjerii de pat, pilote și perne, toate joacă un dublu rol esențial pentru noi: sunt obiecte auxiliare, cu rol decorativ, dar și un sprijin pentru corpul și somnul nostru.

Dacă vorbim despre rolul decorativ, în general, orice pat are pilote și perne din același set de lenjerie pentru pat, asta pentru a înfrumuseța aspectul întregii camere și a crea impresia de armonie și unitate ochiului uman. Avem ochiul format pentru elementele care se potrivesc și ne este mai ușor să ne decorăm dormitorul după principiul unității. Ba chiar ținem cont și de culoarea pereților sau a obiectelor de mobilier atunci când alegem culoarea pentru pilote și perne. Într-o încăpere asortată de la culoarea pereților până la culoarea lenjeriei de pat, avem senzația că domnește echilibrul și armonia, iar acest fapt ne stabilește și un echilibru interior pe măsură. Într-o asemenea încăpere, nu vom avea prea des parte de dispoziții proaste sau stări anxioase.

Cât despre importanța pilote și perne pentru somnul diurn sau nocturn, se pot spune foarte multe. În primul rând, ambele obiecte intră în contact direct cu corpul nostru – pernele ne sprijină zona cervicală, iar pilotele ne țin de cald. De aceea, trebuie să dăm dovadă de multă atenție și responsabilitate atunci când alegem pilote și perne. Nici nu știm cât de mult ne pot influența somnul pilote și perne! Sau, din contră, cât de rău putem dormi din cauza lor. Este adevărat că uneori, somnul tulburat sau odihnitor se poate datora acestor pilote și perne, întrucât ele ne influențează psihicul, împreună cu toate celelalte condiții din mediul extern.

Veți fi surprinși să aflați că simpla culoare pe care o au pilote și perne ne poate afecta – în sens pozitiv sau negativ – somnul de noapte și starea de spirit din timpul zilei. Pilote și perne în culori deschise ne vor inspira liniște și relaxare, pe când pilote și perne în culori închise ne pot face să ne simțim triști sau anxioși. Sigur că aici depinde și de preferințele sau felul de a fi al fiecăruia în parte. Asupra unora, culorile închise pot avea efecte liniștitoare. În majoritatea cazurilor, se crede că: albul inspiră calm, albastrul inspiră relaxare și pace, galbenul ne dă energie, iar griul sau negrul oferă un aer sumbru, întunecat.

Putem găsi pilote și perne online, pe care le putem comanda din confortul propriei locuințe. Ofertele de pe Internet dispun de reduceri avantajoase și prețuri în general mai mici decât cele din magazinele fizice. În plus, transportul până la domiciliu este asigurat. Tot în online putem binedispune de informații care să ne ajute să facem cele mai potrivite alegeri, așa că, nu trebuie decât să acordăm puțin mai multă atenție și să fim inspirați atunci când vom alege pilote și perne.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article